Lajme

Korçë Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi sot me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile” atdhetarin dhe bamirësin e njohur korçar, Selim Mborja (pas vdekjes), me motivacionin: “Në vlerësim të veprimtarisë së tij të vyer atdhetare dhe bamirëse, duke...

Korçë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me propozim të Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit, vlerësoi me Titullin e lartë “Martir i Demokracisë” katër figura dhe personalitete të zonës së Korçës, nga radhët e të përndjekurve politikë, të cilët u shndërruan në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi tenorin e famshëm botëror, Plácido Domingo Embil me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” “Në nderim dhe mirënjohje ndaj tenorit të jashtëzakonshëm me famë ndërkombëtare, i cili ka shkëlqyer me intepretimet e tij virtuoze në skenat operistike të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me anë të një ceremonie solemne, baletmaestron dhe drejtuesin e spikatur artistik, zotin Ilir Kerni me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”. Kreu i Shtetit e çmoi artistin e mirënjohur shqiptar me famë ndërkombëtare, i cili mban edhe titullin...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u zhvillua sot në selinë e Vëllazërisë Ungjillore Shqiptare, seanca e radhës e dhurimit vullnetar të gjakut, e organizuar në kuadër të nismës së ndërmarrë nga Kreu i Shtetit, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”. Presidenti...

Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta dekretoi emërimin e Prof. Dr. Luan Përzhita, Rektor të Studimeve Albanologjike. Me anë të një ceremonie solemne, të organizuar sot në Institucionin e Kreut të Shtetit, në prani të Ministres të Arsimit, Sportit dhe Rinisë, znj. Evis Kushi, të akademikëve...