Lajme

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Bamirësisë si dhe në përvjetorin e Shenjtërimit të Nënë Terezës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej tij, në bashkëpunim me “Aleancën për Dhurimin e Gjakut”, mori pjesë në seancën e dhurimit të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim nxënës dhe drejtues të Institutit Ndërkombëtar për Inteligjencë të Jashtëzakonshme “ATOMI” – Prishtinë, që merret me identifikimin dhe përkrahjen e nxënësve me inteligjencë të jashtëzakonshme, dhunti e talente. Në bashkëbisedim me ta, Presidenti Meta vuri...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot, në Ditën Ndërkombëtare të të Zhdukurve me Forcë, me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile” vëllezërit Bujar, Ylber, Halit dhe Seit Petrela, si dhe Shqipjon Topullin (pas vdekjes). Në një ceremoni të veçantë të organizuar në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim Zëvendës Kryetaren e Grupit Parlamentar të CDU/CSU, deputeten gjermane Katja Leikert. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet shumë të mira ndërmjet Shqipërisë dhe Gjermanisë dhe vëmendjen e posaçme që Gjermania po i kushton Shqipërisë, rajonit dhe perspektivës sonë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta është duke ndjekur me shumë shqetësim situatën aktuale të shkaktuar nga përhapja masive e zjarreve në disa qarqe të vendit, veçanërisht në Gjirokastër dhe Lezhë. Presidenti Meta inkurajon personelin e Forcave të Armatosura dhe të Ministrisë së Brendshme, njësitë e...

Në një ceremoni të veçantë, të zhvilluar në mjediset e Institucionit të kreut të shtetit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi Ambasadoren e Republikës Helenike, Sh. S. Znj. Eleni Sourani, me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”. Në prani të shumë ambasadorëve dhe...

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim lamtumire Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Mbretërisë së Suedisë në Shqipëri, z. Johann Ndisi. Presidenti Meta falënderoi Ambasadorin Ndisi për kontributin e dhënë në forcimin e  mëtejshëm të marrëdhënieve ndërmjet dy vendeve tona. Kreu...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pranoi sot Letrat Kredenciale nga Ambasadori i ri i Republikës Federale të Gjermanisë, z. Peter Zingraf. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve dhe shprehu mirënjohjen e thellë për mbështetjen 30-vjeçare të Gjermanisë për zhvillimin e Shqipërisë dhe...