Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerëson se Opinioni përfundimtar i Komisionit të Venecias konfirmoi të gjitha qëndrimet e Presidentit të Republikës. Si asnjëherë tjetër, Opinioni përfundimtar pësoi ndryshime thelbësore nga projekti paraprak. Ndër konkluzionet kryesore u evidentua se: 1. Presidenti i Republikës nuk ka shkelur Kushtetutën dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Naim Frashëri” dy personalitete të shquara kineze, dy albanologë Profesorin Zheng Enbo dhe gazetarin Wang Hongqi, gjatë një ceremonie solemne të zhvilluar në Institucionin e Kreut të Shtetit. Presidenti Meta vlerësoi me Titullin “Naim Frashëri”, zotit Wang...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në konferencën e Bankës së Shqipërisë të mbajtur në bashkëpunim me “London School of Economics” dhe “Global Affairs Institute”, me temë: “Një botë e re guximtare. E ardhmja e bankave në Europën që po rritet e po...

Gazetarja (Eni Vasili): Zoti President mirëmbrëma! Presidenti Meta: Mirëmbrëma! Gazetarja: Faleminderit që pranuar ftesën e OPEN, një ditë para publikimit të Opinionin të Komisionit të Venecias, kur ky komision do të shprehet nëse Presidenti i Republikës së Shqipërisë ka shkelur ose jo Kushtetutën me vendimin për të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim Ministrin Federal për Europën, Integrimin dhe Punët e Jashtme të Republikës së Austrisë, z. Alexander Schallenberg. Presidenti Meta e falënderoi Ministrin Schallenberg për mbështetjen që Austria vijon t‘i japë pa rezerva procesit të integrimit europian...

Lezhë Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta mori pjesë sot dhe përshëndeti veprimtarinë kulturore dhe koncertin festiv të Shoqatës “Kuvendi Folklorik Kombëtar” që u mbajt për nder të At Gjergj Fishtës në Lezhë. Në fjalën e tij përshëndetëse, Presidenti Meta u shpreh: “Jam i lumtur...