Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim, me kërkesën e saj, Sekretaren e Përgjithshme të organizatës “Europa Nostra”, znj. Sneška Quaedvlieg – Mihailović. Presidenti Meta i shprehu mirënjohjen dhe falenderimet për angazhimin dhe vëmendjen, që “Europa Nostra” ka treguar ndaj promovimit dhe...

Me rastin e 100-vjetorit të themelimit të Kryqit të Kuq Shqiptar, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi veprimtarinë e vyer dhe kontributet e pandërprera humanitare dhe fisnike të shoqatës me të vjetër në vend, me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”. Në ceremoninë solemne të...

Buçimas, Pogradec Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti veprimtarinë e Mëngjesit të Lutjes, të zhvilluar nga Vëllazëria Ungjillore Shqiptare me temë: “Lidershipi në kohë sfiduese - Lidership i bazuar mbi vlera”. Në fjalën e Tij, Kreu i Shtetit duke  iu drejtuar të pranishmëve...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në takim Ambasadoren e re të Republikës së Irlandës në Shqipëri, Sh.S.Znj. Iseult Fitzgerald, me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Kryetari i Shtetit i shprehu mirënjohjen për ndihmën, që Irlanda ka dhënë për lehtësimin e pasojave të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi sot me Titullin “Mjeshtër i Madh” folësin, gazetarin, moderatorin dhe regjisorin e mirënjohur, zotin Dhimitër Gjoka: “Në vlerësim të punës shumëvjeçare dhe kontributeve të tij të vyera si folës, moderator dhe regjisor. Me mirënjohje ndaj kontributit të spikatur...

Durrës Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit” atletin e mirënjohur kampion dhe rekordmen, si dhe drejtuesin e Federatës së Atletikës Shqiptare, zotin Gjergj Ruli, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për rezultatet e shkëlqyera sportive të shënuara si...

Shkodër Me rastin e 110-vjetorit të ngritjes së Flamurit Kombëtar në Deçiç nga Heroi Ded Gjo Luli gjatë kryengritjes së Malësisë së Madhe dhe të Kuvendit historik të Greçës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti veprimtarinë historike, kulturore dhe artistike të Shoqatës...