Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta mori pjesë sot në drekën e Krishtlindjes të shtruar në Famullinë “Zoja e Ngritur në Qiell” për familjet e prekura nga tërmeti në Mamurras. Në praninë e Kryeipeshkvit Metropolitan Tiranë-Durrës Imzot George Frendo, primarit të famullisë Dom Altin Shabani dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vizitoi sot Qendrën Sinodike të Katedrales Ortodokse “Ngjallja e Krishtit”, ku u prit nga Fortlumturia e Tij, Kryepeshkop Anastas Janullatos dhe nga klerikët të lartë të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Presidenti Meta, u përcolli urimet më të mira besimtarëve të...

Institucioni i Presidentit të Republikës, njofton se: Pas përfundimit të afatit të aplikimit për vendin vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, “Vakancë e parakohshme”, e krijuar për shkak të përfundimit përpara kohe të mandatit të ish-gjyqtarit, zotit Besnik Muçi, procedurë kjo e rishpallur me Dekretin nr. 11364,...

Në kuadër të 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot gjatë një ceremonie solemne Organizatën e Veteranëve të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare me Dekoratën “Nderi i Kombit”: “Për kontributin e pashembullt që ka dhënë e jep kjo organizatë në mbrojtjen...

Gazetari: Faleminderit zoti President për këtë intervistë. Unë e di se jeni në një gjendje emergjente në vendin tuaj, Shqipëri. Të gjithë e dimë numrin e viktimave. Me 51 viktima dhe shumë ndërtesa që u rrëzuan si do ecet përpara pas tërmetit? Presidenti Meta: Më duhet...

Gazetari: Bashkimi Evropian i tha “JO” Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave të anëtarësimit, duke e shtyrë sërish për në pranverë mundësinë e çeljes së negociatave. Mendimi juaj mbi këtë proces? Presidenti Meta: Tani është koha që ne të shumëfishojmë përpjekjet tona dhe...

Nuk mund të frenojmë askënd, e aq më pak Kuvendin e Shqipërisë, të kërkojë këshilla miqësore apo të kundërshtojë në Komisionin e Venecias, Dekretin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, për emërimin e anëtares së Gjykatës Kushtetuese në plotësim të vakancës së tij. Shteti Shqiptar...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot dhe përshëndeti konferencën vjetore të institucionit të pavarur kushtetues të Avokatit të Popullit me temë: “Liri pa urrejtje. Liria e shprehjes përballë të drejtave të tjera të njeriut”. Duke iu drejtuar të pranishmëve, mes të cilëve ishin...