Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një bisedë telefonike me Presidentin e Republikës së Kosovës, Sh.T.Z Hashim Thaçi. Të dy Presidentët disktuan mbi gjendjen aktuale dhe masat e marra nga të dyja shtetet për përballimin me sukses të krizës shëndetësore dhe social-ekonomike të krijuar...

Pyetje (Juli Xhokaxhi): Zoti Meta përshëndetje, mirëmbrëma. Presidenti Meta: Përshëndetje Juli, mirëmbrëma juve dhe të gjithë teleshikuesve tuaj! Pyetje: Faleminderit që jeni në “Byro Politike” në mbrëmjen e sotme në këtë situatë. Pyetja e parë është për shëndetin dhe nuk dua ta shmang këtë, si jeni me...

Nën drejtimin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u zhvillua sot, nëpërmjet një video-konference, mbledhja e Këshillit të Sigurisë Kombëtare lidhur me situatën që po kalon vendi nga përhapja e pandemisë globale COVID-19. Në këtë mbledhje morën pjesë Kryetari i Kuvendit, Sh.T.Z. Gramoz Ruçi, Kryeministri...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një bisedë telefonike me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo Pandarovski. Të dy Presidentët diskutuan mbi gjendjen aktuale dhe masat e marra nga të dyja shtetet për përballimin e situatës së vështirë të krijuar nga...

Përshëndes qëndrimin e Këshillit të Europës, mbi domosdoshmërinë e mbrojtjes së demokracisë, pluralizmit, shtetit të së drejtës dhe të drejtave të njeriut në kuadrin e krizës sanitare të COVID-19. Siç me të drejtë thekson Këshilli i Europës: “ky virus po shkatërron shumë jetë dhe shumë gjera...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot biseda telefonike me Kryetarin e Komunës së Preshevës, z. Shqiprim Arifi, Kryetarin e Komunës së Bujanocit, z. Shaip Kamberi, si dhe me Kryetarin e Grupit të Kuvendarëve në Komunën e Medvegjës, z. Muharrem Salihu. Presidenti Meta u interesua...

Vizita e sotme e punës së Presidentit Meta në veri të vendit vijoi në Shkodër, ku u takua me Prefektin e Qarkut, njëherazi Kryetar i Komisionit lokal të Emergjencave, z. Çesk Millja, Drejtorin e Shëndeti Publik Dr. Astrit Beci, si dhe më pas me Kryetaren...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë pune në qytetin e Lezhës për t'u interesuar për masat e marra parandaluese lidhur me pandeminë e COVID-19. Presidenti Meta zhvilloi një takim pune me Prefektin e Qakut, z. Gjokë Jaku, ku u informua për gjendjen...