Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në takimin tradicional të Mëngjesit të Lutjeve të organizuar, nëpërmjet një video-konference, nën kujdesin e veçantë të Kongresit Amerikan. Në këtë takim merrnin pjesë edhe përfaqësues të lartë shtetërorë dhe personalitete politike e fetare nga SHBA dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot juristin, konstitucionalistin dhe akademikun e shquar, Profesor Luan Omari me Dekoratën e lartë shtetërore “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të tij të spikatur në historinë e mendimit juridik, kushtetues dhe pedagogjik të vendit....

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi gjuhëtarin, përkthyesin dhe pedagogun e shquar, ish-zëvendësdekanin e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Hamlet Bezhani (pas vdekjes) me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” me motivacionin: “Në nderim të lartë për përkushtimin dhe kontributin e tij...

E nderuar zonja Hajdari, Të nderuar zoti Kryetar i Kuvendit, zoti Kryeministër, I nderuar Ambasador Soreca, Shkëlqesi Ambasadorë, Të nderuar anëtarë të Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian, Në këtë mbledhje të parë që zhvillon Këshilli Kombëtar i Integrimit Europian pas vendimit të Këshillit Europian të 25 marsit, u përcjell...

Në kuadër të Çlirimit të Atdheut, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot Kolonelin veteran Myfit Guxholli me “Dekoratën e Artë të Shqiponjës” me motivacion: “Për veprimtarinë e shquar si luftëtar i lirisë në Luftën Antifashiste Nacional-Çlirimtare, si dhe për kontributin e tij të...