Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot themeluesin dhe drejtuesin e parë të Spitalit të Beratit, doktorin epidemiolog Hajdar Sulo (pas vdekjes) me Dekoratën e lartë “Nënë Tereza” me motivacionin: “Për kontributin e vyer në fushën e mjekësisë, humanizmin dhe veprimtarinë e tij në...

Komisioni për Ekonominë dhe Financat, ditën e djeshme dhe të sotme, në datat 16 dhe 17 Qershor 2020, ka shqyrtuar dhe ka vendosur rrëzimin e tre Dekreteve të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta: - Dekretin e Presidentit të Republikës nr. 11486, datë 22.05.2020 “Për kthimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim lamtumire Dekanin e Trupit Diplomatik në Shqipëri, Ambasadorin e Serbisë, Sh.T.Z. Miroljub Zariç. Kreu i Shtetit vlerësoi veprimtarinë e gjatë profesionale të Ambasadorit Zariç, si përfaqësues diplomatik në Tiranë, si dhe përpjekjet aktive të Tij...

Në Ditën Botërore të Dhuruesve të Gjakut, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot dhuruesen e përkushtuar, znj. Ina Malhani, me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin “Për kontributin e çmuar si dhuruese e përhershme e gjakut, veçanërisht për fëmijët...

Me rastin e Ditës Botërore të Dhuruesve të Gjakut, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij si dhe në bashkëpunim me “Aleancën për Dhurimin e Gjakut”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në seancën e radhës të dhurimit të gjakut për fëmijët...

Fillimisht dëshiroj të tërheq vëmendjen për mënyrën e prezantimit të projekt Plan-Veprimit nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian. Është e pakuptueshme dhe e pajustifikueshme ngutja për ta prezantuar këtë projekt-plan si një “dokument të konsoliduar gjithëpërfshirës” gjatë mbledhjes së 9 qershorit, ndërkohë që asnjë...

E përshëndes raportin realist të DASH mbi liritë e besimit 2019 për Shqipërinë, dhe e çmoj me rëndësi të madhe vlerësimin për harmoninë dhe bashkëjetesën ndërfetare në vendin tonë. Ndaj të njëjtat konkluzione me gjetjet e raportit, ku evidentohen shqetësimet e komuniteteve fetare për moskthimin e...

Vizita e Presidentit të SHBA, George W. Bush, 13 vite më parë, shënon një nga ngjarjet më të rëndësishme në marrëdhëniet diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara. Në përvjetorin e kësaj ngjarjeje ne kemi shumë arsye për të qenë krenarë për bashkëpunimin e shkëlqyer, tashmë...