Lajme

Në seancën plenare të datës 28 tetor 2021, Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar ligjin nr. 105/2021 “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2020”, ligj të cilin ia ka përcjellë Presidentit të Republikës për shpallje. Qëllimi i ligjit është miratimi i buxhetit faktik të qeverisjes së...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i Ftuar Nderi në takimin festiv me personalitetet e shquara dibrane, që u mbajt sot në Pallatin e Kulturës së Kamzës, me rastin e 100-vjetorit të Luftës së Dibrës dhe betejës së Lanë-Lurës. Në përshëndetjen e Tij drejtuar të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, menjëherë pas vizitës zyrtare, që zhvilloi në Rajonin e Siçilisë, ku u takua me Komunitetin Arbëresh, krerët fetarë, përfaqësuesit lokalë të zgjedhur prej tyre dhe me profesorët e Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe të Universitetit të Palermos, i...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me propozimin e të gjithë krerëve të bashkësive fetare në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, vlerësoi sot gazetarin dhe publicistin e mirënjohur, zotin Ferdinand Samarxhi, me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”. Me anë të një ceremonie të veçantë...

Palazzo Adriano, Itali Në vijim të vizitës së Tij zyrtare në Rajonin e Siçilisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u ndal në Bashkinë Palazzo Adriano, ku zhvilloi një takim me autoritetet më larta lokale, si dhe u përshëndet me dhjetëra banorë arbëreshë, që kishin dalë...

Contessa Entellina, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në Siçili, u ndal Contessa Entellina, një nga vendbanimet e para arbëreshe në këtë rajon, ku u mirëprit ngrohtësisht në sheshin kryesor të bashkisë nga qindra qytetarë dhe autoritetet lokale. Pas...

Santa Cristina Gela, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Iir Meta, në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në komunat arbëreshe në Rajonin e Siçilisë, u ndal në Santa Cristina Gela, bashkësinë më të vogël dhe më të re arbëreshe, të themeluar nga banorët e...

Hora e Arbëreshëvet, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” Eparkun e Horës së Arbëreshëvet (Piana Degli Albanesi), Imzot Giorgio Demetrio Gallaro. Kreu i Shtetit i akordoi këtë vlerësim me motivacionin: “Me mirënjohje të thellë për veprimtarinë...

Piana degli Albanesi, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në Siçili, u ndal në Hora e Arbëreshëvet (Piana degli Albanesi), një nga bashkësitë më të mëdha, qendra më e rëndësishme dhe më e populluar e arbëreshëve në këtë...