Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi atasheun ushtarak italin, Kolonelin Fabio Cornacchia me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të çmuar për forcimin e urave të bashkëpunimit, me qëllim rritjen e kapaciteteve akademike dhe profesionale të...

I nderuar Zoti President, Viti 2020 shënon 244-vjetorin e pavarësisë së Shteteve të Bashkuara, një trashëgimi e përbashkët e lirisë dhe përkujtimit të udhëtimit, si dhe të sakrificave të popullit të madh amerikan, që e bënë këtë komb kaq të fortë e të begatë. Etërit tuaj Themelues...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi humanistin arvanitas Dr.Panagiotis Koliomichalis me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, me motivacionin “Për kontribut të jashtëzakonshëm në fushën humanitare; në ruajtjen, njohjen, përhapjen dhe pasurimin e trashëgimisë kulturore e historike shqiptare, arvanitase dhe të popujve...

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gazetarisë Sportive, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot katër personalitete të shquara të gazetarisë sportive. Kreu i Shtetit çmoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, zotin Ismet Bellova si “Një nga legjendat e mikrofonit të futbollit shqiptar....

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një bisedë telefonike me Presidentin e Sllovenisë, Sh.T.Z. Borut Pahor. Të dy Presidentët ndanë të njëjtat shqetësime rreth përkeqësimit të situatës epidemiologjike të pandemisë COVID-19 në rajonin tonë. Presidenti Meta theksoi domosdoshmërinë e një bashkëpunimi më intensiv ndërmjet vendeve...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta bëri sot homazhe në Muzeun Historik Kombëtar për ndarjen nga jeta të artistit të shquar, valltarit simbol të Ansamblit Shtetëror të Këngëve dhe Valleve Popullore, Besim Zekthi, të vlerësuar me Dekoratën e lartë “Nder i Kombit”. President Meta, pasi vendosi...

Institucioni i Presidentit të Republikës publikon të plotë, të përkthyer zyrtarisht në gjuhën shqipe, Opinionin e Komisionit Europian për Demokraci përmes Ligjit (Komisioni i Venecias) për Shqipërinë nr. 978/2020, datë 19 Qershor 2020 “Mbi emërimin e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese”. Ky Opinion, hartuar nga një autoritet...