Lajme

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte sot i pranishëm së bashku me krerët më të lartë të shtetit, si dhe autoritetet vendore, në ceremoninë solemne të nderimit dhe përkujtimit të luftëtarëve atdhetarë, të cilët luftuan dhe u sakrifikuan në Luftën kombëtare të Vlorës 1920. Presidenti...

Vlorë Në kuadër të përkujtimit të ngjarjes madhore historike të 100-vjetorit të Luftës Kombëtare të Vlorës, Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Tituj të lartë Nderi, disa nga luftëtarët dhe komandantët e saj më të shquar. Në ceremoninë solemne të zhvilluar në “Sheshin e...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në Konferencën Shkencore kushtuar Luftës së Vlorës 1920 me temë “Lufta Kombëtare e Vlorës, luftë për mbrojtjen dhe rikonfirmimin e Pavarësisë”, që u zhvillua në Teatrin “Petro Marko” nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit...

Vlorë PYETJE: Keni ftuar partitë politike për mendime për datën e zgjedhjeve, por është një ngërç, me KQZ-në që sipas Kodit të ri Zgjedhor tashmë e ka mbyllur misionin. Mendoni se do të krijojë një problematikë? PRESIDENTI META: Dua të shpreh kënaqësinë që jam këtu në Vlorë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti Ambasadorin e Ukrainës, Sh.T.Z. Volodymyr Shkurov, me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Duke i uruar mirëseardhjen dhe suksese në detyrë të parit Ambasador të Ukrainës rezident në Tiranë, Kreu i Shtetit theksoi se “kjo përbën një ngjarje historike...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vizitoi së bashku me një grup të rinjsh studentë, historianësh dhe akademikësh Pavionin e Pavarësisë dhe të Luftës së Vlorës 1920 në Muzeun Historik Kombëtar. Duke theksuar rëndësinë historike dhe atdhetare të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta me anë të një ceremonie solemne, të organizuar në kopshtin e Institucionit të Presidencës, ka vlerësuar Bandën Kombëtar Muzikore “Vatra” dhe themeluesin e saj, dirigjentin dhe kompozitorin Thoma Nasi, me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin: “Për sakrificat e kontributin...

Drashovicë, Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në kuadër të kremtimit të 100-vjetorit të Luftës së Vlorës zhvilloi sot një vizitë pune në Bashkinë e Selenicës, ku vlerësoi luftëtarë, drejtues të njësive luftarake, atdhetarë dhe patriotë të krahinës së Lumit të Vlorës, për trimërinë, patriotizmin...