Lajme

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, u mbajt sot tryeza e rrumbullaktë me temë: ‘‘E ardhmja e Lumit Vjosa’’ ndërtim digash ose Parku Kombëtar, me praninë e Rektorit të UT-së Artan Hoxha,...

Në një ceremoni solemne, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi Ambasadoren e Republikës së Francës, Sh.S.Znj. Christina Vasak me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”. Diplomates franceze, ky vlerësim iu akordua me motivacionin: “Në shenjë mirënjohjeje për kontributin e rëndësishëm diplomatik, në forcimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta iu drejtua sot me një ndërhyrje Takimit të Nivelit të Lartë të Përkujtimit të 75-vjetorit të themelimit të Kombeve të Bashkuara me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët...

Peshkopi, Dibër Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në vijim të vizitës së Tij të punës në Qarkun e Dibrës, u ndal në qytetin e Peshkopisë, ku me anë të një ceremonie solemne vlerësoi figura të shquara atdhetarësh dhe artistësh dibranë. Fillimisht, Kreu i Shtetit vizitoi Fabrikën...

Zall Dardhë, Dibër Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë pune në Dibër, ku vlerësoi disa të personalitete të shquara të etnografisë, folklorit dhe muzikës popullore shqiptare. Fillimisht, Kreu i Shtetit u ndal në Muzeun Historik të Kastriotëve në Sinë, e më pas...

Gjatë kësaj kohe që nuk jemi takuar në këtë bashkëbisedim periodik javor, po ju rikujtoj se pas mbylljes së sesionit parlamentar, nga ligjet e miratura ktheva për rishqyrtim: - Ligjin nr. 102/2020 “Për zhvillimin rajonal dhe kohezionin”; - Ligjin nr. 113/2020 “Për shtetësinë”; dhe - Ligjin nr. 111/2020...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta përmes shkresës nr.3115 prot, datë 15 shtator 2020, ka përcjellë pranë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Këshillit të Lartë Gjyqësor, Kuvendit të Shqipërisë dhe Avokatit të Popullit, qëndrimin zyrtar "Mbi vonesat dhe problematikat në ripërtëritjen dhe bërjen funksionale të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta bëri sot homazhe për ndarjen nga jeta të mjekut kardiolog, intelektualit dhe politikanit, Profesor Sabit Brokaj, i cili u shqua gjithmonë jo vetëm për veprën dhe kontributet e tij të vyera mjekësore, shkencore dhe akademike, por edhe për angazhimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në takim Ministrin e Drejtësisë së Republikës së Kosovës, z. Selim Selimi. Presidenti Meta rikonfirmoi angazhimin e plotë për rritjen e bashkëpunimit ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës në të gjitha drejtimet. Kreu i Shtetit vlerësoi koordinimin mes partnerëve strategjikë për...