Lajme

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë mesazh urimi nga Presidenti i Italisë, Sh.T.Z Sergio Mattarella. Në mesazhin e Tij, drejtuar Kreut të Shtetit shqiptar, Presidenti Mattarella uron: “Kremtimi i Ditës kushtuar Pavarësisë më jep mundësin t’ju përcjell...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, pas shqyrtimit të propozimeve të Ministrit të Mbrojtjes, ditën e sotme, ka dekretuar dhënien e Gradave Madhore, për disa drejtues të lartë të Forcave të Armatosura, si vijon: - Kolonel Petrit Pal Çuni, me detyrë “Përfaqësues Ushtarak Kombëtar”, në Përfaqësinë...

Prishtinë, Kosovë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të vizitës së Tij në Kosovë, u prit sot në një takim të ngrohtë nga Kryeministri, Sh. T. Z. Albin Kurti, me të cilin bashkëndanë urimet më të përzemërta me rastin e festës kombëtare, Ditës së...

Prishtinë, Kosovë  Në kuadër të vizitës së Tij të punës në Kosovë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u mirëprit sot ngrohtësisht në një takim nga Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Sh.T.Z. Glauk Konjufca. Presidenti Meta i shprehu Kryeparlamentarit Konjufca vlerësimet për përparimin e gjithanshëm të Kosovës,...

Prishtinë, Kosovë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta nisi sot një vizitë pune në Kosovë duke vizituar Kolegjin AAB, ku me ftesë të stafit pedagogjik dhe të studentëve mbajti një ligjëratë me temë “Shqiptarët, si faktor stabiliteti në Ballkan” Kreu i Shtetit u mirëprit ngrohtësisht nga Kryetari...

  PRESIDENTI I REPUBLIKËS ORGANIZON HEDHJEN E SHORTIT PËR ZGJEDHJEN E ANËTARËVE TË KËSHILLIT TË EMËRIMEVE NË DREJTËSI (KED) NË DATË 3 DHJETOR 2021, ORA 11:00 Presidenti i Republikës, në mbështetje të: -nenit 149/d, pika 3, të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë; -nenit 221 të ligjit nr. 115/2016 “Për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim të ngrohtë Ministrin për Europën dhe Çështjet Ndërkombëtare të Republikës së Austrisë, Sh.T.Z. Michael Linhart. Kreu i Shtetit vlerësoi bashkëpunimin e shkëlqyer mes dy vendeve, marrëdhëniet dhe miqësinë e fortë tradicionale mes dy popujve, si...