Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne vlerësoi sot themeluesin e Urdhrit të Infermierit të Shqipërisë, z. Sabri Skënderi me Dekoratën e lartë “Nënë Tereza”, me motivacionin: “Për humanizmin, sakrificat dhe devotshmërinë e treguar ndër vite në shërbim të shumë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi bashkëshorten e Ambasadorit të Shtetit të Kuvajtit në Shqipëri, zonjën Ebtisam Nasser Ibrahim Al-Houti, me Titullin e lartë “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Për kontributin e saj të vyer intelektual, njerëzor dhe artistik në promovimin e...

Të dashur përfaqësues të Shoqërisë Civile, Asgjë e mirë, e sigurtë, e qëndrueshme, afatgjatë dhe europiane nuk do të ndodhë në Shqipëri, pa u miratuar “Ligji për Referendumin” dhe pa u bërë edhe një ndryshim në Kushtetutën e Republikës, që “Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, nuk...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi në një ceremoni solemne futbollistin e shquar të Lushnjës dhe të Ekipit tonë Kombëtar, Abdurrahman Roza Haxhiu (pas vdekjes) me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”. Kreu i Shtetit nderoi futbollistin lushnjar, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për kontributet...

Miras, Devoll Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi mësuesen e shkollës 9-vjeçare “Selami Kodra” të fshatit Arrëz në Devoll, Luiza Dule (pas vdekjes) me Titullin “Naim Frashëri”, me motivacionin: “Në vlerësim për mësuesen e paharruar, nënën dhe familjaren model, simbol i përkushtimit të pashembullt në përhapjen e dijes dhe...

D E K R E T “PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 118/2020 ‘PËR DISA SHTESA DHE NDRYSHIME NË LIGJIN NR. 10019, DATË 29.12.2008, ‘KODI ZGJEDHOR I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË’, I NDRYSHUAR’” Në mbështetje të nenit 85, pika 1 dhe të nenit 93 të Kushtetutës, D e k r e t...