Lajme

Venec, Dibër e Madhe Maqedoni e Veriut Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti akademinë solemne kushtuar 111-vjetorit të “Kongresit të Dibrës”, të mbajtur në Venec të Dibrës së Madhe, në të cilin ishin të pranishëm kryetari i Parlamentit të Maqedonisë së Veriut, Talat...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, akademikun, shkencëtarin e pedagogjisë dhe psikologjisë, si dhe shkrimtarin e shquar të letërsisë për fëmijë, Bedri Dedja (pas vdekjes). Kreu i Shtetit e dekoroi akademikun e nderuar,...

Në vazhdën e nismës kombëtare kundër dhunës dhe shfrytëzimit seksual të fëmijëve #NeJemi1, si dhe me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Parandalimin e Abuzimit ndaj Fëmijëve, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm sot në Maratonën online të “Fjongos Blu”, një veprimtari e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” boksierin dhe trajnerin e shquar të KS Tiranës dhe Ekipit tonë Kombëtar, Skënder Kurti (pas vdekjes). Kreu i Shtetit e vlerësoi “Mjeshtrin e Madh” të boksit shqiptar, me motivacionin: “Për kontributin e çmuar në...

Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, ka shqyrtuar sot Dekretin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, nr.11812, datë 5.11.2020 “Për kthimin e ligjit nr. 130/2020 “Për një ndryshim në ligjin nr. 10129, datë 11.5.2009, ‘Për gjendjen civile’, të ndryshuar””. Komisioni...

Të nderuar gazetarë dhe përfaqësues të medias, Meqënëse ka patur përpjekje “heroike” për të censuruar në media kthimin për rishqyrtim në Kuvend, nga ana e Presidentit të Republikës, të ligjit nr.126/2020 “Për metrologjinë”, si dhe të njoftimit që i është bërë SPAK-ut për këtë çështje, theksoj...