Lajme

Kuvendi i Shqipërisë, në seancën plenare të datës 16 nëntor 2020, ka miratuar ligjin nr. 136/2020 “Për miratimin e buxhetit faktik të vitit 2019”, ligj të cilin e ka përcjellë tek Presidenti i Republikës për shpallje. Nga shqyrtimi i përmbajtjes së këtij ligji, në raport me...

Me rastin e 108-vjetorit të krijimit të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, ju shpreh sot të gjitha grave dhe burrave në uniformë, konsideratat më të larta, urimet më të përzemërta, falënderimin dhe mirënjohjen e thellë për kontributet, përkushtimin dhe sakrificat në mbrojtje të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” historianin, përkthyesin dhe publicistin e shquar shijakas me origjinë malazeze, Nikolla Sudar, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi ndaj kontributeve të çmuara të dhëna për hulumtimin, dokumentimin, studimin dhe botimin e vlerave të rralla...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” doktorin dhe humanistin shqiptaro-amerikan, z. Sulejman Çelaj “Në vlerësim të punës humanitare, nismave, angazhimeve dhe kontributeve të tij mjekësore në vendlindje dhe kudo në trojet shqiptare në Ballkan. Me mirënjohje për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” artistin e shquar të arteve figurative, skulptorin dhe mosaicistin Agim Nebi, me motivacionin: “Për kontributet e shquara në lartësimin përmes veprave artistike të imazhit të Shqipërisë dhe shqiptarëve, brenda dhe jashtë vendit. Në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot homazhe në Varrezat e Dëshmorëve të Atdheut me rastin e 76-vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë nga pushtuesit nazi-fashistë. Kreu i Shtetit nderoi sakrificat sublime dhe heroizmin e martirëve, të cilët luftuan me trimëri e vetëmohim, dhe dhanë jetën...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti veprimtarinë artistiko-kulturore që u mbajt në Muzeun Etnografik të Vlorës, 15-vjetorin e përfshirjes së isopolifonisë shqiptare në listën e “Kryeveprave të trashëgimisë gojore të njerëzimit”, të mbrojtura nga UNESCO-ja. Presidenti Meta uroi veçanërisht korifejtë shqiptarë të...

PRESIDENTI I REPUBLIKËS ORGANIZON HEDHJEN E SHORTIT PËR ZGJEDHJEN E ANËTARËVE TË KËSHILLIT TË EMËRIMEVE NË DREJTËSI (KED) NË DATË 4 DHJETOR 2020, ORA 11:00 Presidenti i Republikës, në mbështetje të: - nenit 149/d, pika 3, të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë; - nenit 221 të ligjit nr....

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, ishte sot i pranishëm në Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut në Laprakë, për të ndjekur nga afër seancën e radhës të dhurimit vullnetar të gjakut nga një...