Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim të përzemërt një përfaqësi të Rrjetit Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri (ANYN). Në këtë takim ata i paraqitën Kreut të Shtetit gjetjet e raportit të tyre të tretë kombëtar “Rinia në Shqipëri 2020”, sipas...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne, çmoi sot me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, veprimtarin e shquar të diasporës sonë kombëtare dhe atdhetarin nga Lugina e Preshevës, z. Muharrem Salihu. Ky vlerësim i lartë, ju bë me motivacionin: “Në...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi artisten e shquar të kinematografisë shqiptare Elida Janushi dhe pionerin e kameras, Dhimitër Lala me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit e dekoroi aktoren e mirënjohur të skenës dhe ekranit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne, çmoi artistin e shquar të muzikës shqiptare, Milto Vako (pas vdekjes) me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Dekorimi i muzikantit, dirigjentit dhe pedagogut të paharruar, u bë me motivacionin: “Në vlerësim të punës...

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua sot në mesditë ceremonia e betimit të anëtarëve më të rinj të kabinetit qeveritar, Ministrit të Brendshëm, zotit Bledar Çuçi dhe Ministres së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, zonjës Milva Ekonomi. Pas ekzekutimit të himnit kombëtar, Ministri Çuçi dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me ftesë të Tij, mikpriti sot me nderime shtetërore në Tiranë, Presidenten në Detyrë të Republikës së Kosovës, Sh.S.Znj. Vjosa Osmani, së bashku me delegacionin zyrtar, që e shoqëronte në këtë vizitë të parë shtetërore. ...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta përshëndeti sot veprimtarinë ndërkombëtare “Ditë Leksionesh të Hapura – Platforma Today’s” me temë “Të rinjtë në aktualitetin politik”, të organizuar online nga Këshilli Rinor i Ballkanit, një organizatë rajonale, që punon me të rinjtë në fushën e arsimit, inovacionit,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti Forumin Ndërkombëtar të organizuar online nga Konfindustria Shqiptare për shpalljen e nismës së Strategjisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm Ekonomik të lumit Vjosa dhe pellgut ujëmbledhës të tij. Duke iu drejtuar ambasadorëve, akademikëve, shkencëtarëve dhe profesorëve të...