Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” dy atdhetarë të shquar përmetarë, Agathokli Xhitomin (pas vdekjes) dhe At Aleksandër Lipen (pas vdekjes), të cilët për bindjet e tyre të palëkundura demokratike dhe për veprimtarinë në mbështetje...

Duke mirëkuptuar ndjeshmërinë e lartë të opinionit publik shqiptar mbi aktin më të fundit të nxjerrë nga autoritetet më të larta të Republikës së Greqisë dhe pasojat e mundshme të tij ndaj vendit tonë, dëshiroj të evidentoj si vijon: Në ushtrim të detyrave dhe përgjegjësive të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti Ambasadorin e Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Dancho Markovski, me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Presidenti Meta e uroi Ambasadorin Markovski për suksese në misionin e Tij diplomatik në Shqipëri, në dobi të forcimit të mëtejshëm të marrëdhënieve shumë...

Krishtlindja, është një ditë e veçantë, e shënuar për besimtarët e krishterë dhe një festë e bukur për mbarë popullin shqiptar. Le t’i gëzohemi afërsisë, ngrohtësisë dhe atmosferës së mrekullueshme familjare, që krijon Krishtlindja, për të ndarë me të dashurit tanë urime zemre, që burojnë nga...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” arkitektin e shquar, Gani Strazimiri (pas vdekjes). Akordimi i këtij vlerësimi të lartë, ju bë me motivacionin: “Me mirënjohje për rolin e jashtëzakonshëm në fushën...