Lajme

Me anë të një ceremonie solemne Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në bashkēpunim me Federatën e Atletikës, dekoroi sot me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” disa figura të shquara në sportin e atletikës shqiptare, kampionët dhe rekordmenët: Esat Kryeziu: “Në shenjë vlerësimi për...

Ditën e djeshme, Presidenti është njohur zyrtarisht me vendimin nr. 36, datë 4.11.2021, të Gjykatës Kushtetuese, përmes të cilit kjo gjykatë vendosi të, “Rrëzojë kërkesën e Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë”, e cila prej datës 18 korrik 2019, i kishte kërkuar kësaj gjykate “Shpalljen antikushtetues...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” sociologun dhe politologun e spikatur, zotin Gëzim Tushi, me motivacionin: “Me mirënjohje ndaj vlerave të çmuara në fushën e sociologjisë, politologjisë dhe në jetën shoqërore shqiptare. Në vlerësim të meritave si...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” intelektualin elbasanas, zyrtarin dhe drejtuesin e lartë të shtetit, Engjëll Dakli (pas vdekjes): “Në vlerësim të kontributeve të spikatura në një sërë projektesh në Kombinatin Metalurgjik dhe Uzinën e Ferrokromit në Elbasan dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Ambasadorin e ri të Spanjës në Shqipëri, Sh.T.Z. Álvaro Renedo Zalba me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Presidenti Meta i uroi Ambasadorit Zalba suksese në misionin e tij diplomatik në Shqipëri, për intensifikimin e mëtejshëm të marrëdhënieve shumë të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pati sot një takim të përzemërt me Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Mbretërisë së Norvegjisë në Shqipëri, rezident në Prishtinë, Sh.T.Z. Jens Erik Grondahl. Presidenti Meta vlerësoi ndihmën e sinqert dhe të vazhdueshme të Norvegjisë në procesin e integrimit...

D E K R E T PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 107/2021 “PËR BASHKËQEVERISJEN” Në mbështetje të nenit 85, pika 1 dhe nenit 93 të Kushtetutës, D e k r e t o j: Kthimin në Kuvend të ligjit nr. 107/2021 “Për Bashkëqeverisjen”, për rishqyrtim sipas arsyetimit bashkëlidhur këtij...

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë mesazhe urimi nga krerë shtetesh, si nga Presidenti i Polonisë, Sh.T.Z. Andrzej Duda; i Kroacisë, Sh.T.Z. Zoran Milanoviç; i Slovenisë, Sh.T.Z Borut Pahor; i Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo...

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë një mesazh të ngrohtë urimi nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Sh.T.Z. Joseph R. Biden Jr., ku shkruhet: “I dashur Zoti President, Në Ditën tuaj të Pavarësisë, e uroj...

Me rastin e 109-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë një mesazh urimi nga Presidenti i Francës, Sh.T.Z. Emmanuel Macron. Në mesazhin e Presidentit të Republikës Franceze, urohet: “Zoti President, me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Shqipërisë dëshiroj t’ju...