Lajme

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës SH.T.Z. Ilir Meta dekoroi katër mundësit e shquar Fuat Brahi, Alfred Bardeli, Shkëlqim Troplini dhe Hysen Omi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh’’. Kreu i Shtetit e vlerësoi z. Fuat Brahi, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi...

Durrës Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në seancën e radhës të dhurimit vullnetar të gjakut të organizuar nga Myftinia e Durrësit, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”. Kreu i Shtetit shprehu falenderime dhe mirënjohje për të...

Pyetje: Zoti President, në lidhje me mediat italiane dhe ngjarjen e fundit në përfshirjen e disa zyrtarë të lartë shqiptarë, në çështje të pastrimit të parave. Cili është komenti Juaj? Mendoni se SPAK-u, duhet të nisi hetim për këtë çështje..? Presidenti Meta: Pa asnjë diskutim, problemi...

Me rastin e 85-vjetorit të lindjes, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi sot me anë të një ceremonie solemne regjisorin dhe kineastin e shquar, z. Dhimitër Anagnosti me Dekoratën e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, me motivacionin: “Në vlerësimi të personalitetit gjenial, që mbizotëroi në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, këngëtarin e mirënjohur gjirokastrit të muzikës popullore shqiptare, z. Petrit Lulo, me motivacionin “Në vlerësim të kontributeve të shquara në prezantimin e këngëve popullore shqiptare, veçanërisht atyre të krahinës së...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit” ish-partizanin dhe ushtarakun e shquar, Selim Shuli (pas vdekjes), me motivacionin: “Për kontributin e dhënë në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Shembull i heroizmit partizan dhe sakrificës për Atdheun me thjeshtësinë e luftëtarit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në seancën e dhurimit vullnetar të gjakut, të organizuar nga një grup shtetasish të huaj, rezidentë në Shqipëri, në ambientet e Qendrës Kombëtare të Tranfuzionit të Gjakut në Laprakë, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me kërkesën e Tij, priti sot në një takim Avokatin e Popullit, znj. Erinda Ballanca. Presidenti Meta i bëri me dije Avokates së Popullit peticionin dhe shqetësimet e drejta të ngritura nga banorët e Radhimës, Orikumit, Tragjasit dhe Dukatit, gjatë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” dirigjentin e njohur elbasanas z. Blerim Narazani, me motivacionin: “Me mirënjohje për veprën dhe vlerat e spikatura si dirigjent, pedagog i përkushtuar e drejtues artistik i projekteve muzikore dhe shumë festivale të vlerësuara...