Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” aktorin e mirënjohur korçar Petrika Riza: “Në vlerësim të kontributit profesional për artin shqiptar me interpretimin me nivel të lartë artistik të roleve të paharrueshme në skenën e teatrit dhe ekranin e kinemasë....

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta nderoi gjatë një ceremonie solemne, veprimtarin atdhetar dhe koreografin e shquar Ramazan Këllezi me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”. Kreu i Shtetit e dekoroi zotin Këllezi “Me mirënjohje ndaj punës së palodhur, angazhimit të vazhdueshëm dhe veprimtarisë së dalluar...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sportistë dhe trajnerë të spikatur të peshëngritjes shqiptare, të cilët me rezultatet e shkëlqyera, punën cilësore dhe kontributet e tyre profesionale kanë lënë gjurmë në historinë e sportit shqiptar. Kreu i Shtetit, i...

Me rastin e 70-vjetorit të lindjes, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Dekoratën “Nderi i Kombit” aktorin dhe regjisorin e shquar Agim Qirjaqi (pas vdekjes), me motivacionin: “Me mirënjohje për nivelin e jashtëzakonshëm të aktrimit dhe profesionalizmin e spikatur, të shpalosur gjatë interpretimeve...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka dekretuar me shpallje, - Ligjin nr. 1/2021 “Për miratimin e aktit normativ, me fuqinë e ligjit, nr. 38, datë 31.12.2020, të Këshillit të Ministrave “Për dhënien e autorizimit ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe ministrit të Shtetit për...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta nderoi gjatë një ceremonie solemne dy basketbollistët e shquar të “Partizanit” dhe të Ekipit tonë Kombëtar, z. Artan Terihati dhe z. Pjerin Bushati me Titullin “Mjeshtër Madh”. Kreu i Shtetit dekoroi basketbollistin Artan Terihati, me motivacionin: “Për talentin edhe përgatitjen...

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Edukimit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një takim me një përfaqësi të Rrjetit Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri, të cilët e njohën me disa nga çështjet më kritike me të cilat përballen studentët, duke parashtruar...

Nëpërmjet një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi karateistin, trajnerin dhe ekspertin e talentuar, zotin Enver Cakiqi me Titullin “Mjeshtër i Madh”, me motivacionin “Në shenjë vlerësimi për pasionin, përkushtimin dhe karrierën e suksesshme si sportist i karatesë; për arritjen e rezultateve...