Lajme

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” kompozitorin e shquar Enver Shëngjergji, me motivacionin “Me mirënjohje ndaj kontributit artistik dhe vlerave të çmuara në pasurimin e muzikës shqiptare, si një kompozitor autentik me një...

Sarandë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi pedagogun e spikatur sarandjot Armand Hysi (pas vdekjes) me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributeve të vyera si intelektual me kurajë e ndershmëri të spikatur civile në shërbim të qytetit dhe bashkëqytetarëve...

Sarandë Në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte i pranishëm në seancën e radhës së dhurimit vullnetar të gjakut, që u mbajt pranë Qendrës së Kujdesit për Moshën e Tretë në Sarandë. Së bashku...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me kërkesë të Tij, zhvilloi një takim me përfaqësues të Qeverisë, Rektorë dhe Profesorë të Universiteteve Publike në vend, lidhur me ecurinë e procesit mësimor në kushtet e pandemisë. Në këtë takim, të organizuar nëpërmjet një video-konference, merrnin pjesë edhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim të përzemërt Ministrin e Punëve të Jashtme dhe të Tregtisë së Hungarisë, Sh.T.Z. Péter Szijjártó, i cili ndodhet në një vizitë zyrtare në Shqipëri. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet tradicionalisht shumë të mira mes dy vendeve...

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ishte sot i pranishëm në seancën e radhës së dhurimit vullnetar të gjakut, që u mbajt në qytetin e Vlorës, në kuadër të nismës së ndërmarrë prej Tij, “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”. Së bashku me qytetarë dhe të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta festoi së bashku me drejtues dhe anëtarë të shoqatave “Tirana”, “Tirona Intelectum”, “Bashkësia Dibrane” si dhe përfaqësues të familjeve autoktone tiranase 101-vjetorin e shpalljes së Tiranës kryeqytet. Në kujdesin e veçantë të Tij, në mjediset e Institucionit të Presidentit të...

Situata e përmbytjeve në Qarkun e Shkodrës, si pasojë e reshjeve intensive dhe shkrirjes së dëborës në basenet e lumnjëve Drin dhe Buna, po shkon drejt ekstremeve të paparashikuara. Liqeni i Shkodrës, që ka shkuar në kuota maksimale ka përmbytur tashmë lagjet periferike të qytetit të...

Me rastin e 80-vjetorit të lindjes, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi arkeologun, politikanin dhe diplomatin e shquar Neritan Ceka me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”, me motivacionin: “Në vlerësim të veprës së çmuar dhe punës së palodhur si shkencëtar dhe arkeolog i...