Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie të posaçme artistin e njohur nga Berati, z. Aleksandër Rrapi me Titullin “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit i akordoi dekoratën e lartë aktorit të talentuar e të spikatur shqiptar, dekoratën e lartë me...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi nëpërmjet një ceremonie solemne gjashtë atletë të shquar shqiptarë, duke i nderuar me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit çmoi atletin rekordmen Vinçens Kacagjeli, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi për veprimtarinë e suksesshme dhe rezultatet e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie të veçantë këngëtarin e shquar përmetar Mentor Xhemali (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”. Kreu i Shtetit shqiptar i akordoi zërit të shquar të këngës shqiptare, Mentor Xhemalit, dekoratën e lartë: “Për kontributin...

Me rastin e 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Presidenti i Republikës Sh.T.Z Ilir Meta vlerësoi sot me anë të një ceremonie solemne, tre zonja gazetare të spikatura, Afërdita Selimajn, Violeta Durin dhe Iva Hoxhën. Kreu i Shtetit dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” zonjën Afërdita...

Në kuadër të 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi dirigjenten e spikatur znj. Suzana Turku me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”. Kreu i Shtetit i akordoi këtë vlerësim me motivacionin: “Në vlerësim të veprës artistike shumëvjeçare për krijimin...

Presidenti Meta: Është kënaqësi për të takuar shumë qytetarë jo vetëm të Korçës, por edhe shumë qytetarë që kanë ardhur nga Kosova, që ishin sot këtu dhe që kishin zgjedhur Korçën në këtë ditë të bekuar për mbarë kombin tonë të 7 Marsit, në Ditën...

Korçë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta uroi nga qyteti i Korçës 7 Marsin, Festën e Mësuesit, që përkon me 114-vjetorin e hapjes së Mësonjëtores së parë shqipe. Me këtë rast, Kreu i Shtetit dekoroi në ceremoninë solemne që u mbajt në teatrin “Andon Zako Çajupi” disa...