Lajme

Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie të veçantë disa sportistë të shquar vlonjatë, të dalluar për rezultatet e tyre të suksesshme. Me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, Kreu i Shtetit vlerësoi futbollistin e paharruar, zotin Miltjadh Gurma “Në shenjë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” gjatë një ceremonie solemne që u zhvillua në Parkun Kombëtar Arkeologjik të Apolonisë, disa figura të shquara të shquara të artit skenik dhe të letërsisë së Myzeqesë. Kreu i Shtetit dekoroi aktorët myzeqarë të...

Nisur nga situata tepër e rëndë e krijuar dhe veçanërisht rolit, që ka “Albcontrol” për administrimin dhe kontrollin e hapësirës ajrore të Republikës së Shqipërisë, e lidhur direkt me sigurinë kombëtare të vendit dhe me garantimin e shërbimeve për udhëtarët dhe qytetarët shqiptarë, Presidenti i Republikës,...

Me rastin e 7 prillit 1939, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi sot, me anë të një ceremonie solemne dy figura të shquara atdhetare, të cilët luftuan heroikisht kundër pushtimit të Shqipërisë nga Italia fashiste. Me “Dekoratën e Artë të Shqiponjës” u dekoruan (pas...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot, me anë të një ceremonie të veçantë, disa personalitete të shquara kryeqytetase dhe veprimtarë aktivë të Shoqatës “Tirona Intellectum” dhe Shoqatës “Tirana”. Me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, Kreu i Shtetit dekoroi muzikologun Zamir...