Lajme

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” tre kampionë të Klubit të Futbollit “Tirana”: Mesfushorin e shkëlqyer, kapitenin Pavle Bagaviki (Pavllo Bukoviku) “Me mirënjohje për kontributin e vyer dhe personalitetin e gjithanshëm të...

Me anë të një ceremonie solemne, ku ishin të pranishëm Ambasadori i Shtetit të Izraelit, Sh.T.Z. Noah Gendler, si dhe drejtues të Bashkësisë Hebreo-Shqiptare, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi sot me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, Kryetaren e Komitetit Hebreo-Amerikan...

Në Ditën Botërore të Dhuruesve Vullnetarë të Gjakut dhe në kuadër të nismës “Aleanca për Dhurimin e Gjakut”, anëtarë të Kabinetit dhe zyrtarë të administratës së Institucionit të Presidentit të Republikës, si edhe dhjetëra qytetarë, u solidarizuan sot me kauzën humane dhe dhuruan gjak në...

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Artizanatit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” artistin e spikatur të prodhimit të instrumenteve muzikore dhe stilistin, zotin Bujar Kardashi, me motivacionin: “Në vlerësim të veprimtarisë së tij të spikatur në fushën e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë dhe përshëndeti nëpërmjet një video-mesazhi takimin e përvitshëm tradicional “Mëngjesi i Lutjeve”, që po mbahet në Jeruzalem nën kujdesin e veçantë të Kreut të Shtetit të Izraelit, Sh.T.Z. Reuven Rivlin. Në këtë takim të rëndësishëm ndërkombëtar, mori pjesë...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Naim Frashëri” Ansamblin Folklorik të Dibrës “Hazis Ndreu”, me motivacionin: “Për veprimtarinë e shquar në mbartjen, ruajtjen dhe përsosjen e traditave, folklorit dhe trashëgimisë së çmuar etnokulturore të trevës së Dibrës. Me mirënjohje për përkushtimin, shpirtin...

Në kuadër të Ditës Botërore të Mjedisit, tema e së cilës këtë vit është “Rigjenerim i Ekosistemit”, në mjediset e Institucionit të Presidentit të Republikës u zhvillua sot një veprimtari ndërgjegjësuese ku merrnin pjesë ambientalistë dhe eskpertë të mjedisit. Në fjalën e Tij përshëndetëse, Kreu i...