Lajme

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u organizua sot një ceremoni solemne me rastin e 3-vjetorit të themelimit të “Aleancës për Dhurimin e Gjakut”, gjatë së cilës Kreu i Shtetit shqiptar u nderua me “Urdhrin për Merita Ndërkombëtare të Dhurimit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim Zëvendëskryeministrin e Malit të Zi, z.Dritan Abazoviç. Kreu i Shtetit shqiptar e përgëzoi Zëvendëskryeministrin Abazoviç për përparimin që ka shënuar Mali i Zi, veçanërisht sa i përket procesit të integrimit europian, aq jetik për të...

Në jubileun e 70-vjetorit të Universitetit Bujqësor të Tiranës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me mirënjohje kontributet dhe veprat shkencore dhe pedagogjike të pesë profesorëve dhe shkencëtarëve të shquar. Me Titullin “Mjeshtër i Madh”, Kreu i Shtetit vlerësoi zonjën Meropi Prifti “Për kontributet e...

Me rastin e 69-vjetorit të krijimit të ish-Kinostudios “Shqipëria e Re”, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, nëpërmjet një ceremonie solemne vlerësoi sot me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit” pesë korifej të kinematografisë shqiptare: Gruan e parë regjisore shqiptare dhe themeluesen e Kinostudios shqiptare, znj.Xhanfise...

Presidenti i Republikës, SH. T. Z. Ilir Meta, me anë të një ceremonie solemne të organizuar në qytetin e Sarandës, vlerësoi tre volejbollistë të shquar të “Butrintit” dhe Ekipit Kombëtar. Me Titullin “Mjeshtër i Madh” u dekoruan volejbollistët: Z.Kostaq Stefani “Në shenjë vlerësimi për kontributin e dhënë në sportin e...

Me anë të një ceremonie solemne të organizuar në Kalanë e Lëkurësit, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi grupet polifonike dhe këngëtarë të spikatur polifonikë të trevës së Sarandës me rastin e 15-vjetorit të përfshirjes së isopolifonisë shqiptare në listën e “Kryeveprave të trashëgimisë...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi financierin atdhetar, z.Andon Vasili, për aktin e pashembullt heroik, qytetar dhe profesional të shpëtimit të depozitave të Bankës së Sarandës në vitin e vështirë 1997. Kreu i Shtetit i akordoi vlerësimin ish-drejtorit të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta  vlerësoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, Gjimnazin “Hasan Tahsini” në Sarandë, në kuadër të 61-vjetorit të hapjes së dyerve për nxënësit e këtij qyteti dhe zonave rreth tij, me motivacionin: “Me mirënjohje për arritjet e...

Sarandë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vizitoi sot Shkollën 9-vjeçare “Adem Sheme” në qytetin e Sarandës dhe me rastin e 100-vjetorit të themelimit të këtij institucioni të rëndësishëm arsimor e vlerësoi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Flamurit”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të...