Lajme

Në kuadër të pjesëmarrjes në Konferencën e Sigurisë së Mynihut, Presidenti Meta u takua me Presidentin e Armenisë, zotin Armen Sarkissian. Presidenti Meta, duke iu referuar marrëdhënieve përgjithësisht të mira e lidhjeve të vjetra mes dy popujve, nënvizoi rëndësinë e nxitjes së bashkëpunimit midis dy vendeve. Në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me ftesë të Kryetarit të Konferencës së Sigurisë së Mynihut, Ambasadorit Wolfgang Ischinger, do të marrë pjesë në Konferencën që organizohet, më 15-17 shkurt 2019. Në këtë edicion të 55-të të Konferencës, pritet që të diskutohen dhe debatohen qëndrime lidhur...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta: “E duartrokas votimin unanim nga Kuvendi, të Protokollit të Anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO! Prezenca e Kryetarit Xhaferi e nderoi këtë votë solemne. Vizioni dhe vendosmëria politike për t’i hapur rrugën europiane dhe euro-atlantike vendit meriton vlerësimin...

Presidenti Meta përshëndeti festimet e 100-vjetorit të themelimit të Eparkisë arbëreshe të Lungros (Ungrës): Të punojmë të gjithë së bashku për të gjallëruar kulturën arbëreshe.  Kalabri, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë në ceremonitë zyrtare të 100-vjetorit të themelimit të Eparkisë arbëreshe të Lungros...