Lajme

Nën kujdesin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në Institucionin e Kreut të Shtetit u organizua sot një veprimtari përkujtimore dhe kulturore, me rastin e 5-vjetorit të shenjtërimit të bamirëses shqiptare të vlerësuar nga mbarë bota për jetën dhe veprën e saj frymëzuese e...

D E K R E T PËR THIRRJEN E MBLEDHJES SË KUVENDIT TË PORSAZGJEDHUR TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË Në mbështetje të nenit 65 pika 1, 67 pika 1, dhe 93 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Dekoratën e lartë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” shkrimtarin dhe studiuesin e shquar, Prof.Dr. Fatmir Terziu, me motivacionin: “Në shenjë vlerësimi dhe mirënjohjeje për kontributin e shquar në fushën e arsimit, medias dhe etnokulturës në Diasporën tonë, si dhe...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit” (pas vdekjes), Komandantin legjendar të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, Gjeneral-Major Nexhip Vinçani, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të shquar në mbrojtjen e lirisë, pavarësisë dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta përshëndeti sot, me anë të një video-mesazhi, veprimtarinë e organizuar nga Fondacioni “Napoli Novantanove” në "Parco Old Calabria", në Kozenca të Kalabrisë, me rastin e 30-vjetorit të zbarkimit të emigrantëve shqiptarë në brigjet e Italisë, më 8 gusht 1991. Në...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit” dy xhudistet kampione nga Kosova, fituese të “Medaljes së Artë” në Lojërat Olimpike “Tokyo 2020”, D’Istria Krasniqi dhe Nora Gjakova, si dhe trajnerin e...