Lajme

Shkup Maqedonia e Veriut Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot në një takim të përzemërt nga Kryeministri i mandatuar për të formuar Qeverinë e ardhshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Dimitar Kovaçevski, njëherazi kryetar i Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë (LSDM). Pasi i...

Shkup Maqedoni e Veriut Gjatë vizitës së Tij në shtetin fqinj, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot në një takim shumë të ngrohtë nga Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Talat Xhaferi. Presidenti Meta i shprehu Kryeparlamentarit Xhaferi vlerësimin për ushtrimin...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi Arqipeshkvin Metropolitan Tiranë-Durrës, Imzot George Anthony Frendo O. P. me Dekoratën “Nënë Tereza”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit dhe veprimtarisë së vyer për ringjalljen e besimit shpirtëror e të shpresës për...

Me propozim të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile” dy bashkëthemeluesit e këtij Këshilli, personalitete të shquara të diplomacisë tonë: Ambasadorin Marko Bello (pas vdekjes): “Për merita të veçanta në fushën e diplomacisë, politikës,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” kompozitorin dhe dirigjentin e shquar shqiptar, David Tukiçi, me motivacionin: “Në vlerësim të meritave dhe kontributeve të vyera si këngëtar, muzikant dhe dirigjent orkestre, i cili ka krijuar me cilësi të...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi Ambasadorin e Republikës së Çekisë në vendin tonë, njëkohësisht edhe Dekanin e Trupit Diplomatik, Shkëlqesinë e Tij, Zotin Jaroslav Ludva me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile”, me motivacionin: “Në vlerësim të...