Fjalime

Jam shumë i lumtur mes jush, në vendin e Kastriotit, aty ku jo vetëm lindi, por edhe ku zhvilloi shumicën e betejave të tij Heroi ynë Kombëtar Gjergj Kastrioti dhe i fitoi të gjitha. Pranova me kënaqësi të veçantë ftesën për të marrë pjesë në këtë...

“E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët ndaj multilateralizmit – përballja me COVID-19 përmes veprimit tonë të efektshëm shumëpalësh.” Zoti President i Asamblesë së Përgjithshme! Zoti Sekretar i Përgjithshëm! Të nderuar delegatë! Ju lutem më lejoni ta nis fjalën me...

Nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dhe në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Tiranës, u mbajt sot tryeza e rrumbullaktë me temë: ‘‘E ardhmja e Lumit Vjosa’’ ndërtim digash ose Parku Kombëtar, me praninë e Rektorit të UT-së Artan Hoxha,...

Kam kënaqësinë e veçantë të organizoj sot këtë ceremoni për një mike të veçantë të shqiptarëve dhe të Shqipërisë. Ambasadorja Vasak nuk ka shumë nevojë për prezantime, pasi ajo është e njohur për publikun shqiptar, por dhe në mjedisin diplomatik në Tiranë, si një zonjë e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta iu drejtua sot me një ndërhyrje Takimit të Nivelit të Lartë të Përkujtimit të 75-vjetorit të themelimit të Kombeve të Bashkuara me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët...

I nderuar Kryetar i Bashkisë, z. Pëllumb Binaj, Të nderuar miq të shoqatave atdhetare, Të respektuar autoritete vendore, Motra e vëllezër të Lumit të Vlorës, Jam shumë i lumtur të jemi sot bashkë në Drashovicë, këtu në Harkun e Triumfit të luftërave për liri, në vendin e kuvendeve dhe...

Të nderuar rektorë dhe rektore të sapozgjedhur të universiteteve publike të vendit, “Mendja e një kombi është arsimi,” ka thënë Sami Frashëri. Ndaj, e gjithë pasuria jonë intelektuale kombëtare zhvillohet dhe rritet në auditorët e institucioneve të arsimit të lartë, në mënyrë të veçantë, për të...