Deklarata

Kam nderin dhe kënaqësinë që të zhvilloj një vizitë zyrtare në Budapest për të përuruar bustin e Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeut në kryeqytetin hungarez, si dhe përfitoj nga rasti të falënderoj edhe njëherë Presidentin Áder si dhe autoritetet vendore të Budapestit për mikpritjen...

Të dashur qytetarë të Republikës, Më 25 prill 2021, të gjithë iu drejtuam kutive të votimit, për të zgjedhur, se cilët do të jenë përfaqësuesit tanë në Kuvendin e ri të Shqipërisë. Përpos kësaj dite, që fatmirësisht shkoi e qetë dhe pa probematika serioze, të gjithë ne...

Procesi zgjedhor i 25 prillit akoma nuk ka përfunduar. Organizatat prestigjioze ndërkombëtare, që merren me standardet e zgjedhjeve, përditë po reagojnë qartë për të vërtetën reale të këtyre zgjedhjeve. Të gjithë jemi dëshmitarë se: - Blerja e votës ka qenë një fenomen masiv; - Qeveria përdori asetet dhe fondet...

PËRSE U KTHYEN PËR RISHQYRTIM 10 LIGJET, PËRMES TË CILAVE QEVERIA DHE KUVENDI, NDRYSHUAN REFORMËN NË DREJTËSI Të nderuar qytetarë, Të nderuar përfaqësues të organizmave të shoqërisë civile, dhe të huaj në Shqipëri, Sot, fatkeqësisht dëshmuam se si Seanca Plenare e Kuvendit që po i përfundon mandati, rrëzoi...

Sot, kisha kënaqësinë e veçantë të mirëprisja në Tiranë, Presidentin e Republikës së Sllovenisë dhe mikun tonë të mrekullueshëm, Sh.T.Z. Borut Pahor. Sllovenia do të organizojë në ditët e ardhshme Samitin e Procesit të Brdo-Brijunit, që përkon me 10-vjetorin e kësaj nisme tepër të rëndësishme, por...

Në vijim të kërkesave dhe pyetjeve publike dhe në mungesë te reagimit institucional dhe në kohë të organeve ligj zbatuese për hetimin e ngjarjes tragjike, që ndodhi tre ditë më parë në Elbasan, ngjarje kjo që meriton të zbardhet urgjentisht, objektivisht dhe jashtë ndikimeve politike,...